Krémy
Čokoládový krém
V páře necháme rozpustit 2 čokolády na vaření a vyšleháme s 2 vejci do tuha. Do vychladlé hmoty zašleháme 250 g másla, vyšleháme do hladka. Popř. můem přidat ml. cukr. já nepřidávám, je dost sladký.
Místo čokolády na vaření je možno použít jakoukoliv jinou čokoládu. Nebo např. tyčinky Milena, Kofila, Kaštany. Dávám 3-4- tyčinky na 2 vejce.
Vanilkový krém
Z 300 ml mléka a 1 vanilkového pudink. prášku uvaříme hustý pudink. Přikryjeme a po vychladnutí vyšleháme s 2 lžícemi rumu, 250g másla a ml. cukrem dle chuti.
Pomerančový krém
Z 300 ml pomerančové šťávy (džusu) a 1 vanilkového pudinku uvaříme hustý pudink. Přikryjeme a po vychladnutí vyšleháme s 250g másla, lžičkou pomerančového aroma a ml. cukrem dle chuti do hladka.
Já místo vanilkového pudinku dávám citronový, ale těžko se shání. Takže vanilkový postačí.
Tvarohová šlehačka
Vyšlehat šlehačku s cukrem dle chuti do tuha se ztužovačem. Pak přidat tvaroh, nejlépe ve vaničcce. Ideální je ještě přidat kousky ovoce. Ale je možno i bez toho.