Piškotové korpusy
PIŠKOTOVÉ TĚSTO 1
Rozpustit 80 g másla a nechat zchladnout. Ušlehat 6 bílků se špetkou soli do sněhu, dát stranou. Ušlehat 6 žloutků se 4 lžícemi vlažné vody a 100 g cukru. Na žloutkovou pěnu navršit sníh. Smíchat 100 g škrob. moučky, 100 g polohrubé mouky a 1 lžičku prášku do pečivy. Prosít na sníh a vše zlehka promíchat. Nakonec opatrně vmíchat máslo. Na pečící papír dát 3-4 lžíce těsta a péct na 200 st. cca 5-8 minut, do zlatavé barvy. Dávka je na formu o průměru 26 cm. Těsto vždy schováme do chladu než se plát upeče! Mělo by vyjít tak na 5-6 plátů.
PIŠKOTOVÉ TĚSTO 2
PIŠKOTOVÉ TĚSTO 3
5 žloutků vyšleháme do pěny s 5 lžícemi ml. cukru. Pak přimícháme 5 lžic polohrubé mouky a prdopeč. Nakonec zlehka vmícháme sníh z 5 bílků. Péct cca 20 minut na 180 stupňů. Recept je na formu o průměru 22 cm - výška korpusu cca 5 cm.
Bezlepkový piškot
Smícháme 5 pudinků s 200 g ml. cukru a prdopeč. Pak přimícháme 5 vajec, 1 lžíci rumu a 25 ml oleje - míchat lžící, ne šlehačem. Vymíchat do hladka. Péct na papíře 15 min. na 200 st.
Mandlový piškot
280g cukru, 6 žloutků a 1 celé vejce ušleháme. Přidáme 280g ml. mandlí. Nakonec vmícháme sníh z 6 bílků a 70 g strouhanky. Pečeme na 170 st.